Psiholog Carmen Patrascu - psiholog Brasov


Psihoterapie de grup


De multe ori alegem sa facem parte dintr-un grup sau suntem nevoiti sa fim parte a unui grup.

A fi intr-un grup terapeutic este special, este benefic, este aparte, este ALTFEL.

Alegi sa fii intr-un grup terapeutic atunci cand iti este usor sa relationezi, esti o persoana deschisa dar si atunci cand iti este greu sa comunici cu ceilalti si vrei sa inveti acest lucru. De asemeni, vrei sa fii alaturi de persoane care vin cu o problematica ce iti este si tie cunoscuta.

Chiar daca vei gasi asemanari sau nu cu persoanele din grup, vei regasi treptat puncte comune care va leaga; intotdeauna vei rezona la problema celui din fata ta, iti vei aminti ceva despre tine sau despre cei din jurul tau sau vei fi pur si simplu un suport, o resursa pentru un coleg de grup.

Continuturile emotionale care circula in interiorul grupului formeaza identitatea acelui grup, specificul lui si creeaza conditii pentru ca procesul de autocunoastere sa se aprofundeze treptat.

Metoda aplicata grupului fiind o metoda de actiune declanseaza trairi diverse fiecarui participant si il determina sa se simta "aici si acum" cu problema lui, in siguranta, dirijat si insotit.


Crede in tine, crede in ceilalti si actioneaza !


Grupul este constituit din maxim 10 persoane.
Sedintele au durata de 2 ore, o data/saptamana.
Inaintea inscrierii in grup se fac cateva sedinte de terapie individuala; decizia participarii la grup o luam impreuna.Bookmark and Share