Psiholog Carmen Patrascu - psiholog Brasov


Psihoterapie individuala


   Consider ca relatia terapeut-client este una speciala prin complexitatea ei. Este un schimb de mesaje. Verbale. Nonverbale. Terapeutul rezoneaza la ceea ce simte clientul si invers.

   De ce ai alege sa ma intalnesti?
...pentru ca un moment dat te privesti in oglinda si te intrebi: oare ce s-a intamplat cu mine? Oglinda, firesc, nu-ti ofera nici un raspuns. Cauti raspunsuri si nu le gasesti si asta te-a obosit. Iti voi oferi anumite raspunsuri, dar vreau sa stii de la inceput ca de cele mai multe ori tu vei gasi solutia. De ce nu-ti voi spune eu ce sa faci? Pentru ca numai tu singur stii ce ti se potriveste cel mai bine. Nu exista retete. Te voi ghida in a-ti rezolva problema. Si stiu cum sa fac asta.
 
   Ce iti ofer la o sedinta de psihoterapie?
       |  Confidentialitate
       |  Suport emotional
       |  Incredere
       |  Respect
       |  Siguranta

...si alte si alte trairi pe care le regasesti si in viata de zi cu zi dar mai ales le regasesti in acest cadru securizant.

   Cat timp va trebui sa vii?
   Atat timp cat ai nevoie pentru ca starea ta de bine sa devina persistenta. Numarul de sedinte depinde de problematica, dar si de evolutia personala. Vom stabili de comun acord finalizarea terapiei. Dar trebuie sa stii ca atat timp cat vii cu o problematica ce dureaza de ceva vreme, nu se va rezolva pe loc. Acorda-ti rabdare si toleranta.
Schimbarile devin vizibile in timp; schimbari minore poti simti si dupa fiecare sedinta, dar comparatia o faci mai bine la sfarsit, avand in vedere momentul de inceput si cel de sfarsit.

   Cum este prima sedinta?
   La prima sedinta vorbim liber, stabilim o alianta terapeut-client, conturam problema. Dupa prima sedinta stabilim frecventa intalnirilor si alte detalii, eventual voi face o recomandare spre un alt specialist (daca este cazul).

   Care este sarcina ta?
   Sa respecti programarea.
   Sa fii sincer. Lucram cu problemele aduse de tine, deci e important sa stii ca daca ajungi aici, nu trebuie sa mai joci un rol, ci trebuie sa fii tu insuti.

Crede in tine si actioneaza!

   Orice alta intrebare ai poti sa mi-o scrii la rubrica Contact si iti voi raspunde.Bookmark and Share