Psiholog Carmen Patrascu - psiholog Brasov


Psihoterapie


   Scrisoare catre tine

   Esti puternic sau nu? Asta e intrebarea care te-a adus aici, intrebare care te macina de ceva vreme...
   ...pentru ca la un moment dat ai constatat ca nu te simti tocmai bine sau ai incetat sa te mai simti bine. Si nu ma refer aici la a nu te simti bine fizic- desi, de cele mai multe ori si partea somatica este afectata- ci la a trai niste stari de disconfort emotional, afectiv, stari de teama nejustificata, nevoia de izolare sociala sau alte si alte stari, care ce fac? Te blocheaza.

   Eu cred ca esti puternic. De ce?
   Pentru ca iti dai seama cu intelepciune ca nu poti sa rezolvi totul singur, ca ai nevoie de ajutor. E greu sa ceri ajutorul, dar atunci cand o faci nu esti slab, ci puternic. Pentru ca de fapt vrei sa schimbi ceva. Nu devii prizonierul unei situatii, ci intervii in destinul tau. Cel mai simplu ar fi, firesc, sa renunti, sa lasi jos armele, dar atunci cand n-o faci, dovedesti ca ai o misiune si un scop in viata.

   Indiferent cati ani ai, ca esti copil, adult sau batran, poti fi inteles, ascultat si poti fi ajutat. La fiecare varsta poti trai satisfactii, fiecare varsta are frumusetea ei si fiecare persoana merita sa fie fericita. Poti sa gasesti sau sa regasesti fericirea daca pui problemele tale in mainile cuiva care stie sa le gestioneze si stie cum sa te faca sa nu te simti vinovat pentru asta.

   Pentru mine, ca psiholog, satisfactia cea mai mare o reprezinta lumina pe care o vad in ochii celui cu care vorbesc. Stiu ca am vazut in primul minut niste ochi tristi si stiu ca am dat stralucire acelor ochi. De fapt ce am facut? L-am ajutat pe cel din fata mea sa gaseasca lumina care era ascunsa in sufletul lui.

Eu stiu ca esti puternic si o sa te ajut sa crezi si tu asta.
Bookmark and Share