Consiliere psihologica parentala

  • Acasa

Informatii Generale

Atunci cand meseria de parinte va pune la incercari prea grele, psihoterapeutii Centrului PsihArt va pot ajuta sa deznodati incurcaturile care par ca nu au rezolvare prin consiliere parentala. La sedintele de consiliere parentala pot participa unul sau ambii parinti. De asemenea, sunt situatii in care ajuta si implicarea celorlalte persoane care participa la creșterea copiilor, cum ar fi bunicii. Consilierea parentala poate fi parte a unui program de interventie terapeutica, alaturi de terapia de familie.

Un psiholog te poate ajuta sa faci fata provocarilor inevitabile din “meseria” de parinte. Orice parinte se confrunta mai devreme sau mai tarziu cu dificultati sau semne de intrebare legate de cresterea si educatia copilului sau.

Iti pot ofer servicii de consiliere privind:

  • Consiliere pentru gestionare eficienta a comportamentelor “dificile” ale copilului si adolescentului;
  • Consiliere pentru copii cu dizabilitati;
  • Dezvoltare si optimizare personala pentru imbunatatirea performantelor copilului

Cand ai nevoie de consiliere parentala?

Consilierea parentala este un serviciu care vine in sprijinul parintilor si, implicit, al copiilor mai mici sau mai mari prin intermediul relatiei cu psihologul care are cunostiinte adecvate despre dezvoltarea copilului si familiei si poate oferi o intelegere obiectiva a nevoilor, dorintelor si asteptarilor tuturor membrilor familiei in legatura cu o anumita problema.

In cadrul sedintelor de consiliere parentala, psihologul care va va consilia nu va incerca sa va judece si nici sa gaseasca vinovati. Rolul sau este de a va intelege problema si de a va ajuta sa gasiti dvs. solutiile cele mai bune.