Terapie psihologica de grup

  • Acasa

Informatii Generale

Terapia de grup este o forma de psihoterapie care implica un terapeut, ce lucreaza cu mai multi oameni in acelasi timp, formand un cadru sigur, unde pacientii pot vorbi despre problemele ce ii afecteaza.

Grupul devine, pentru persoana, o resursa inestimabila. In cadrul acestuia se poate regasi pe sine si poate obtine, intr-o atmosfera de caldura si suport afectiv, schimbarea dorita sau ameliorarea cautata.

Ofera clientului un suport social deosebit si posibilitatea de cunoastere a relatiilor interpersonale, intr-un cadru confidential si securizant.

Avantajele terapiei de grup orice:

  • Se ofera sustinere si feed-back neconditionat;
  • Se dezvolta si exerseaza diverse abilitati personale;
  • Se constientizeaza implicatiile comportamentelor;
  • Se ofera cadrul optim pentru exprimarea trairilor si gandurilor
  • Se dobandeste o mai mare incredere in fortele proprii, o imbunatatire a imaginii si a stimei de sine;
  • Se identifica noi strategii de rezolvare a problemelor personale

Grupul devine o resursa valoroasa, in cadrul caruia se asigura suport, spatiu de ventilare emotionala, feedback, autocunoastere precum si metode de a lucra cu propria persoana si cu altii, pentru o viziune pozitiva asupra vietii, prin ghidajul profesional al psihologului.

Cand ai nevoie de psihoterapie de grup?

Aveti nevoie de terapie de grup atunci cand va simtiti nelinistit sau nesigur pe dumneavoastra si considerati ca sunteti singurul care se confrunta cu aceasta problema. Beneficiul cel mai mare al terapiei de grup si ce diferentiază acest tip de terapie de cea individuala este faptul ca include mai multe persoane care isi pot impartasi punctele de vedere si pot empatiza unul cu celalalt. In plus, terapia de grup poate fi folositoare si atunci cand aveti deficiente in crearea relatiilor sau cand simtiti nevoia de apartenenta.